beste bruidsfotograaf

Beste bruidsfotograaf

Beste bruidsfotograaf, wat houd dat nou in?

Wie kan zich de beste bruidsfotograaf noemen en wat houdt het eigenlijk in; de beste bruidsfotograaf? Daar zijn de meningen over verdeeld. Het heeft te maken dat de beste bruidsfotograaf de belangrijke momenten van de trouwdag weet vast te leggen op het juiste moment. Natuurlijk heeft de beste bruidsfotograaf ook heel veel verstand van alle technische aspecten over bruidsfotografie. De beste bruidsfotograaf weet feilloos hoe hij zijn camera’s, flitsers en lenzen moet gebruiken.

De beste bruidsfotograaf is fit want rennen op een trouwdag komt er zeker van.

Rennen, vliegen, hollen, vallen, liggen en vooral weer opstaan, het hoort erbij. Ik denk niet dat je 1 persoon de beste bruidsfotograaf kan noemen. Uiteindelijk heeft dit alles toch ook te maken met SMAAK! En smaken verschillen. Wat voor de 1 de beste bruidsfotograaf is kan dat voor de ander dat totaal niet zijn. En het maakt ook niet uit, het is geen titel waar om gestreden hoeft te worden. Maar het is wel leuk om er even bij stil te staan, aangezien ik een paar keer zo genoemd ben.

Voor mij is het belangrijk dat bruidsparen blij zijn met mij als fotograaf.

Iedere bruiloft is een feestje om vast te leggen en het is hard werken maar dat heb ik er graag voor over. Bruidsparen kiezen mij om mijn uitgesproken stijl van fotografie en bewerking. Natuurlijk is het super als je net als ik diverse awards op je naam hebt staan, en bruidsparen zijn maar wat trots als 1 van hun bruidsfoto’s een award heeft gewonnen. Awards zijn absoluut een mooie kers op de taart. En ook is het fantastisch dat ik in 2016 in de top 10 van de Masters of Dutch Wedding awards stond en in de top 150 van SLR Lounge van beste internationale bruidsfotografen.

beste bruidsfotograaf beste bruidsfotograaf

Wat mij onderscheidt ten opzichte van andere bruidsfotografen is wel mijn manier van werken,

ik ben op de dag zelf vooral journalistiek bezig, wat wil zeggen dat ik emoties en gebeurtenissen registreer en vastleg zonder in te grijpen. Echte emoties dus en dan krijg je dit soort foto’s:

beste bruidsfotograaf beste bruidsfotograaf

 

 

Ik ga nergens heen zonder mijn flitsers op statief,

een heel gedoe zou je denken. Dat is het eigenlijk ook, maar voor mij is dat hel normaal. Vaak is het licht net niet naar mijn zin, te weinig, niet mooi van kleur, de verkeerde hoek, dus dan is het fijn als je je eigen licht bij je hebt. Bij het gereedmaken levert dat al heel gave beelden op zoals deze:

beste bruidsfotograaf

Tijdens de fotoshoot op lokatie neem ik ook van alles mee.

Meerdere camera’s, lenzen en flitsers. Ik ben een strobist zoals ze dat noemen. Ik flits met mijn speedlights op statief, los van mijn camera. Hier kan je heel creatieve dingen mee doen. Let maar eens op deze foto’s die allemaal ingeflitst zijn met 1 of meerdere flitsers.

beste bruidsfotograaf beste bruidsfotograaf beste bruidsfotograaf

Op feestavonden is het helemaal te leuk om gebruik te maken van te gek licht dus ook dan flits ik erop los zonder dat iemand dat ook maar in de gaten heeft.

beste bruidsfotograaf

Het los van de camera flitsen is mijn handelsmerk geworden. Ik vind het prachtig om te doen. Ik maak het mezelf iets moeilijker dat de gemiddelde bruidsfotograaf. Of ik daarom de beste bruidsfotograaf genoemd moet worden weet ik niet, voor de 1 ben ik wel de beste bruidsfotograaf voor de ben ik niet de beste bruidsfotograaf.

One thought on “Beste bruidsfotograaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *