Een bruidsreportage voor je bruiloft is toch iets waar je over na moet denken. Wat wil je precies.

Wil je een romantische bruidsreportage. Of juist een journalistieke bruidsreportage. Wil je liever een creatieve en artistieke bruidsreportage, dat kan natuurlijk ook. Voor een mix van een journalistieke bruidsreportage met artistieke bruidsfotografie, moet je absoluut kiezen voor Creatieve Fotomissies.
Een groot deel van de dag wordt journalistiek gefotografeerd, dat wil zeggen dat ik als fotograaf niet in breek in momenten van de dag. Tijdens de fotoshoot op locatie geef ik wel wat aanwijzingen. Ik fotografeer dan nog steeds heel ongedwongen en zorg ervoor dat jullie niet zo stijf op de foto staan.

Ik zal er eens verder op in gaan wat het nou precies inhoudt een journalistieke en artistieke bruidsreportage.

bruidsreportage

Over het grootste deel van de dag ben ik als bruidsfotograaf journalistiek aan het werk, dus ik regisseer niets, ik fotografeer momenten zoals ze zijn. Situaties die voorkomen in het licht wat er op dat moment is. Maar voor een paar artistieke beelden gaan we juist wel dingen regisseren. Bij dat stukje bruidsreportage ga ik op zoek naar het mooiste licht of maak ik bijzonder licht door middel van continu licht of door flitslicht. Of dat stukje bruidsreportage nou bijvoorbeeld 1,5 uur duurt aan 1 stuk of we delen het op in 2 of 3 delen verdeeld over de dag en avond maakt niet uit.

Maar ik maak bijvoorbeeld ook tijdens de receptie en diner artistieke maar toch journalistieke bruidsfoto’s.

Op die momenten kan ik op zoek naar bijzondere invalshoeken, spiegelingen, reflecties en maak ik het licht door middels van continu of flitslicht bijzonder. Op die manier krijg je foto’s die zowel bijzonder artistiek als journalistiek zijn. Ze zijn niet geposeerd en deze foto’s zijn niet in scene gezet. Een mooi voorbeeld hiervan is deze foto, gemaakt tijdens het diner.

Door het gebruik van licht en de reflectie is er een bijzonder moment te zien die een bijzondere weergave laat zien van de situatie, de locatie en het bruidspaar.

bruidsreportage bruidsreportage