Een bruidsreportage voor je bruiloft is toch iets waar je over na moet denken. Wat wil je precies.

Wil je een romantische compleet journalistieke bruidsreportage. Of wil je juist een filmisch geposeerde bruidsreportage? Of kies je voor een combinatie van deze, dus een reportage met journalistiek beeld afgewisseld met filmische beelden? Je kan ook kiezen voor een journalistieke reportage afgewissels met artistieke bruidsfotografie. Als dat laatste je aanspreekt dan zit je bij Creatieve Fotomissies goed!

bijzondere bruidsreportage

Ik zal er eens verder op in gaan wat het nou precies inhoudt een journalistieke en artistieke bruidsreportage.

Over het grootste deel van de dag ben ik als bruidsfotograaf journalistiek aan het werk, dus ik regisseer niets, ik fotografeer momenten zoals ze zijn. Situaties die voorkomen in het licht wat er op dat moment is. Maar voor een paar artistieke beelden gaan we juist wel dingen regisseren. Bij dat stukje bruidsreportage ga ik op zoek naar het mooiste licht of maak ik bijzonder licht door middel van continu licht of door flitslicht. Of dat stukje bruidsreportage nou bijvoorbeeld 1,5 uur duurt aan 1 stuk of we delen het op in 2 of 3 delen verdeeld over de dag en avond maakt niet uit.

Maar ik maak bijvoorbeeld ook tijdens de receptie en diner artistieke maar toch journalistieke bruidsfoto’s.

Op die momenten kan ik op zoek naar bijzondere invalshoeken, spiegelingen, reflecties en maak ik het licht door middels van continu of flitslicht bijzonder. Op die manier krijg je foto’s die zowel bijzonder artistiek als journalistiek zijn. Ze zijn niet geposeerd en deze foto’s zijn niet in scene gezet. Een mooi voorbeeld hiervan is deze foto, gemaakt tijdens het diner.

bijzondere bruidsreportage

Door het gebruik van licht en de reflectie is er een bijzonder moment te zien die een bijzondere weergave laat zien van de situatie, de locatie en het bruidspaar.