bruidsfotografie klooster bethlehem

Tips voor je trouwdag

Tips voor je trouwdag die bruikbaar kunnen zijn bij het plannen van je bruiloft.

Hier vind je een aantal tips voor je trouwdag. Maar aanvullingen voor tips voor je trouwdag zijn zeker welkom. Je kan ze in de comments onder dit blog tips voor je bruiloft kwijt. Voordat je gaat trouwen kan je een loveshoot, (pre wedding shoot) doen. De foto’s kan je gebruiken voor de safe the date kaarten. Maar ook voor de tafelschikking, liturgie, uitnodigingen, gastenboek enz. Tips voor je trouwdag, altijd handig en ik geef ze gratis weg!bruidsfotograaf kasteel montfoort

Plan je gehele trouwdag op 1 locatie, tips voor je trouwdag.

Dit scheelt niet alleen tijd en geld. Je hoeft nu geen trouwvervoer te huren. Je bent ook minder tijd kwijt aan het heen en weer reizen. Gasten die niet graag rijden kunnen verdwalen, met alle gevolgen van dien.

Kies 1 of 2 kleuren of een kleurenpalet uit voor je trouwdag. Voer dit door in je boeket, corsages, safe-the-date kaart, uitnodiging, sokken, stropdas, tafelversiering, bedankjes en bruidstaart. Dit geef een prachtige sfeer aan je bruiloft. Alles wordt zo één geheel.trouwfotograaf castricum

Plan je bruiloft ruim in qua tijd.

Je wilt je niet haasten op die dag. Kies een boeket wat bij je past. Ben je een kleine bruid, neem dan een klein boeket. Je moet namelijk niet verdwijnen achter je boeket. Kies de kleuren die je mooi vind. Laat dezelfde bloemen of kleuren terugkomen in bijvoorbeeld tafelstukjes en/of corsages.

tips voor je bruiloft

Bij het uitkiezen en passen van je bruidsjurk, moet je ook even gaan zitten. Zit de jurk dan nog net zo lekker?

Fotoreportage.

Deel de fotoreportage op in 2 of 3 delen. Bijvoorbeeld in de middag 3 kwartier en in de avond nog een kwartier. Zo krijg je verschillende foto’s bij verschillende lichtomstandigheden. Echt supertof om een avondshoot te doen!

houtmaat henglo bruidsfoto

Groepsfoto’s, bedenk van te voren goed met wie je op de foto wilt. Maak van te voren een lijstje en geef deze aan de ceremoniemeester die kan in samenwerking met de bruidsfotograaf het lijstje afwerken.

We zijn nog niet klaar met tips voor je trouwdag, hier volgen er nog een paar.

Heb je al eens gedacht aan een professionele ceremoniemeester?

Meestal vraag je een familielid of vriend/vriendin die als ceremoniemeester optreedt bij jullie bruiloft. Je belast deze persoon enorm met deze taak. Een professioneel ceremoniemeester weet precies waar hij of zij op moet letten, het is immers hun beroep! Kijk eens op de website van Mira Wingelaar en stuur haar een berichtje voor meer informatie.

Bespreek met de trouwambtenaar van te voren hoe lang de ceremonie duurt en wat de babs gaat zeggen.

Geloften uitspreken.

Jullie kunnen ook zelf geloften naar elkaar toe uitspreken, dat maakt de ceremonie erg mooi en persoonlijk. Durf je dit niet, kan de babs hier een grote en goede rol in spelen. Het allermooiste is natuurlijk om een professioneel trouwambtenaar in te huren. Let op dat als je geloften uitspreekt of dat zonder microfoon kan, die dingen zijn zo lelijk op de foto.

Trek je na het diner even terug, even en momentje samen is dan heel fijn, je frist je even op voor de avond en je kan even rustig samen zijn. De hele dag zijn jullie namelijk al omringd door vrienden en familie. We gaan verder met tips voor je trouwdag.
Bespaar nooit op de bruidsfotograaf, deze tastbare herinnering is voor altijd.

Trouwalbum.

Neem ook altijd een trouwalbum. Is je budget niet toereikend om een trouwalbum erbij te nemen? Wacht dan even tot na de bruiloft. Je telt de huwelijksschat. Want hoe mooi is het als jullie jezelf en prachtig trouwalbum kado kunnen geven?

Geniet van je dag, geniet intens van elk moment! Laat je niet gek maken en stoor je niet aan het weer. Of het nou warm is of regent overal is wat voor te zeggen. bruidsfotograaf kasteel montfoorttips voor je trouwdagEn in de regen maak je echt de meest mooie en bijzonder trouwfoto’s.bruidsfotograaf utrecht

Zorg dat er ruimte is waar jullie elkaar voor het eerst zien. Zorg dat de gang is opgeruimd, geen jassen en schoenen in beeld. Buiten elkaar voor het eerst zien is prachtig, in de tuin of op de locatie waar jullie trouwen.

Sleep en sluiers.

Laat de ceremoniemeester opletten dat je sleep en sluier goed liggen bij de trouwceremonie. Het is heel erg lelijk als je sleep en of sluier niet mooi uitgelegd zijn. Dit is 1 van de betere tips voor je trouwdag.

De kus geef je elkaar liefdevol en langzaam, omhels elkaar gerust. Neem de tijd voor deze kus als pasgetrouwd stel!

De ringen omschuiven doe je langzaam en houd de handen laag, de fotograaf kan dit moment zo beter fotograferen en je gasten beleven het moment beter. Bruidegommen mogen niets in hun zakken stoppen, telefoons laat je thuis. bruidsfotografie den boschGeniet niet alleen op je trouwdag maar ook van alle voorbereidingen naar de grote dag toe.

Bruidstaart topper.

Kies eens een originele taarttopper. Je kan ze laten maken of je kan het thema doorvoeren in je taarttopper. Loop je schoenen van te voren in, dat voorkomt blaren en andere ongemakken. Dit geldt voor de bruid maar ook zeker voor de bruidegom. Stickers onder je schoenen zijn een leuk item, met Yes I do, he’s of She’s mine.

Huur voor de openingsdans een danscoach in of neem een paar lessen bij de dansschool, zo sta je zelfverzekerd op de dansvloer en verras je je gasten.tips voor je trouwdag

Een corsage speld je op aan de kant waar je hart zit (dus links). De mannen dragen de bloem omhoog en de vrouwen dragen de bloem naar beneden. Ik hoop dat je wat hebt gehad aan deze tips voor je trouwdag. Meer tips voor je trouwdag? Vraag het me, maar ook in andere blogs vind je tips voor je trouwdag. Wil je zelf tips voor je trouwdag delen? zet ze onder dit blog neer.

Als je meer trouwfotografie van mij wilt zien kan dat uiteraard. Onder TROUWEN en FONKELEND vind je meer dan genoeg. Als jij een nog op zoek bent naar een bruidsfotograaf. Neem dan CONTACT met mij op.

2 thoughts on “Tips voor je trouwdag

  1. Het kan inderdaad erg handig zijn om je trouwdag op een locatie te organiseren. Zo hoef je jezelf en je gasten niet te verplaatsen naar een andere locatie wat veel tijd kan kosten. Ook merkte ik dat het mij rust gaf, omdat ik een beter overzicht van de dagindeling had.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.