trouwfotografie

Trouwfotografie is een bijzondere tak van fotografie

Niet iedere fotograaf zal staan juichen als ze trouwfotografie zouden moeten gaan doen. Ieder zijn vak in de fotografie, er zijn namelijk zoveel takken van fotografie dat het er ontelbaar veel zijn. Trouwfotografie is ook echt niet voor iedereen weg gelegd. Het moet je letterlijk liggen. Ik heb vaak genoeg gehoort dat een fotograaf tegen mij zei: oh trouwfotografie, dat is niets voor mij!

Trouwfotografie of bruidsfotografie of huwelijksfotografie hoe je het ook wil noemen is een specialisatie.

Door veel trouwfotografie te doen groei je, maar je moet dus wel zorgen dat je klanten krijgt. Groeien en leren doe je in de praktijk maar de trouwfotograaf zal ook altijd investeren om te leren van collega’s. Dus je loopt wel eens mee met andere trouwfotografen om te kijken hoe die het vak uitvoeren. Maar ook seminars, masterclasses en workshops volgen zijn belangrijk voor de trouwfotograaf.

De 1 leert het vak trouwfotografie sneller als de ander.

Ik ben sinds 2005 fotograaf, maar toen ik net startte deed ik ook andere takken van fotografie zoals zwangerschapsfotografie, studiofotografie, uitvaartfotografie en bedrijfsfotografie naast de trouwreportages. Inmiddels is dat al heel wat jaren anders. Nu richt ik me volledig op het fotograferen van bruiloften maar ik doe ook nog steeds een klein stukje bedrijfsfotografie, bedrijfsfotografie varieert van interieur fotografie tot het fotograferen van food of een evenement. Maar zoals gezegt is het fotograferen van bruiloften mijn hoofdtak, ongeveer 80% van mijn werk als fotograaf bestaat uit het fotograferen van bruiloften. En inmiddels heb ik wel een heel eigen en uitgesproken stijl van trouwfotografie. Ik hou van contrasten in kleur maar ook in zwart/wit maar ook in situaties en momenten. Mijn werk is een combinatie van journalistieke fotografie zonder in scene gezette momenten. Maar een klein deel van mijn trouwreportages zijn zo in scene gezet dat het wel spontane momenten lijken. Op deze manier krijg je een mooie combinatie van belangrijke momenten op je trouwdag, de ongedwongen en spontane fotografie die een mooi samenspel vormen met de meer artistieke foto’s. Foto’s waarvan je denkt, hoe zijn die dan gemaakt, of waarop je reageert als: wouw dat is een prachtige foto!

trouwfotografie trouwfotografie