trouwringen fotograferen

Trouwringen fotograferen

Trouwringen fotograferen tijdens een bruiloft.

Trouwringen fotograferen is een vak apart. Een bruiloft en trouwringen zijn met elkaar verbonden. Maar ik maak als bruidsfotograaf ook wel eens mee dat alleen de bruid een trouwring krijgt. En af en toe komt het ook voor dat er helemaal geen trouwringen worden uitgewisseld. Het is maar net wat het bruidspaar wilt.

Als er wel trouwringen zijn dan neem ik graag de tijd om ze op een bijzondere manier te fotograferen. Ik kom enorm veel verschillende trouwringen tegen, soms heel sober en soms heel uitbundig en van klassiek tot modern. Elke keer als ik de trouwringen voor me krijg dan is het weer een uitdaging om ze bijzonder op de foto te krijgen.

Trouwringen fotograferen is niet altijd even makkelijk.

Als het bijvoorbeeld glanzende ringen zijn heb je te maken met de spiegeling van de ringen. Van die spiegeling kan je uiteraard ook weer gebruik maken. Ik heb niet een hele studio tot mijn beschikking en ik moet de trouwringen fotograferen met de middelen die ik heb. Ik ga op zoek naar een mooie ondergrond en een plek waar ik rustig kan fotograferen.

Trouwringen fotograferen doe ik bijna nooit met alleen maar daglicht. Trouwringen fotograferen doe ik heel af en toe met continu licht (videolamp) of met flitsers. Belangrijk punt vind ik bij trouwringen fotograferen dat ik het licht kan controleren en met daglicht lukt dat bijna niet.

De trouwringen fotograferen doe ik bijvoorbeeld bij het diner tussendoor. Ik ga op zoek naar een mooie ondergrond, dit kan een spiegelende ondergrond zijn maar ook een houten tafel voldoet. Soms gebruik ik schoenen, accessoires, het bruidsboeket of wat ik maar kan vinden als onder en achtergrond.

Mijn geheimen voor trouwringen fotografen zijn: ik fotografeer de ringen altijd met een macro 105 mm van nikon. Ik hou van veel scherpte in de ring dus mijn diafragma is klein, minimaal 7, maar het liefst nog kleiner. Het licht komt van 1, 2, 3 of zelfs 4 flitsers. Maar ook soms een continulichtje. Ik fotografeer meestal zonder statief. De sluitertijd hou ik rond 1/160ste, maar ik fotografeer ook gerust met een langere sluitertijd van 1/50 ste. De iso waarde blijft laag. Scherpstellen met een macro doe ik altijd handmatig.

Iemand zei ooit tegen mij: trouwringen fotograferen heb jij tot ware kunst verheuven. En dat het opvalt blijkt uit de diverse awards die ik heb gewonnen met foto’s van trouwringen.

Trouwringen fotograferen is een prachtige uitdaging! Geniet mee van een aantal foto’s van trouwringen die ik heb gemaakt tijdens verschillende bruiloften.

trouwringen fotograferen
Splash weddingrings

trouwringen fotograferen

trouwringen fotograferen
Weddingrings in space!

trouwringen fotograferen

trouwringen fotograferen
Weddingrings on a bicycle

trouwringen fotograferen

trouwringen fotograferen
Hurry Mario! bring the weddingrings
trouwringen fotograferen
Sparkling weddingrings

trouwringen fotograferen trouwringen fotograferen trouwringen fotograferen trouwringen fotograferen trouwringen fotograferen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.